Varkensslachterij+T%C3%B6nnies+blaast+Spaans+avontuur+af
Nieuws
© Tönnies

Varkensslachterij Tönnies blaast Spaans avontuur af

De nieuwbouwplannen voor een varkensslachterij in Spanje van de Duitse vleesverwerker Tönnies zijn definitief van de baan. De miljoeneninvestering blijft uit en de werkgelegenheid voor duizend mensen komt er niet. Bezwaren uit onverwachte hoek en almaar aanvullende eisen frustreerden het project.

Dit nieuws, dat eigenlijk al eind 2022 bekend had kunnen zijn, wordt nu gemeld door de regionale editie Aragón van El Periódico. In november 2022 zou de burgemeester van Aragón al een brief hebben ontvangen van Tönnies waarin het Duitse vleesbedrijf aangeeft om de stekker uit het slachterijproject te trekken. Op zo'n 100 kilometer ten zuidwesten van Zaragoza zouden tienduizend vleesvarkens per dag worden geslacht.

Tönnies opperde in de brief ook dat ingediende bezwaren mogelijk zijn toe te schrijven aan partijen die vreesden voor meer concurrentie op de Spaanse markt. Ook zouden afspraken en voorwaarden steeds weer worden opengebroken en verder worden aangescherpt.

Voor de leeg blijvende ruimte op het nieuwe industrieterrein Calamocha zoekt de regering van Aragón al naar nieuwe investeerders.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer