Inschrijven+voor+be%C3%ABindigingsregeling+Lbv+stopt+op+1+december
Nieuws
© Twan Wiermans

Inschrijven voor beëindigingsregeling Lbv stopt op 1 december

Het aantal aanvragen voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) staat op 358. Boeren die gebruik willen maken van deze regeling kunnen nog tot vrijdag 1 december een aanvraag indienen. Een aanvraag voor deelname aan de Lbv-plus, de regeling voor piekbelasters, kan tot en met 5 april 2024 worden ingediend.

Het totale aantal aanvragen voor de Lbv en Lbv-plus lag woensdag 29 november op 974 stuks. HIervan zijn 447 aanvragen gedaan door varkenshouders, blijkt uit een overzicht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarvan zijn 401 aanvragen voor de Lbv-plus en 358 voor de Lbv.

Van het totaalaantal hebben 215 aanvragers geen keuze gemaakt tussen de twee regelingen. Voor hen moet bij het beoordelen van de aanvraag blijken voor welke regeling ze in aanmerking komen.

Brabantse varkenshouders

Binnen de varkenshouderij zijn het de Brabantse ondernemers die de meeste aanvragen hebben ingediend. Het gaat om 142 aanvragen. Dat zijn er 21 meer dan in de provincie Limburg. Limburg was voorheen de provincie met de meeste aanvragen vanuit de varkenshouderij.

Vanuit de provincie Gelderland zijn tot nu toe 91 'varkensaanvragen' bij RVO binnengekomen. Op de provincie Noord-Holland na, bevinden zich in alle provincies varkenshouders die deel willen nemen aan een van de twee beëindigingsregelingen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer