Elf+%27varkensaanvragen%27+Lbv+en+Lbv%2Dplus+erbij+in+maand
Nieuws
© Twan Wiermans

Elf 'varkensaanvragen' Lbv en Lbv-plus erbij in maand

Varkenshouders waren er als de kippen bij na de openstelling van de stoppersregelingen Lbv en Lbv-plus op 1 juli. Twee maanden na de openstelling hebben 228 varkenshouders een aanvraag ingediend. Op 27 september staat de teller op 239 aanvragers met een varkensbedrijf.

Ook het totale aantal ingediende aanvragen is in de afgelopen maand niet al te veel toegenomen. Er liggen nu 540 aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Een maand geleden waren dat er 492. Dat meldt RVO in de meest recente 'Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) en Lbv-plus in beeld'. Voor de Lbv zijn 126 aanvragen ingediend en voor de Lbv-plus 304 aanvragen. 110 aanvragers opteren voor beide regelingen.

Van de 239 aanvragen vanuit de varkenshouderij zijn de meeste ingediend door Limburgse varkenshouders (73 stuks). Daarna volgen 68 Brabantse, 59 Gelderse en 24 Overijsselse varkenshouders.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer