Eerste+zes+Lbv%2Dplusaanvragen+beoordeeld+en+toegekend
Nieuws
© Jos Thelosen

Eerste zes Lbv-plusaanvragen beoordeeld en toegekend

De eerste zes aanvragen vanwege de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting (Lbv-plus) zijn beoordeeld en toegekend. Het totale aantal aanvragen is de afgelopen weken gestegen van 668 op 25 oktober naar 694 begin deze maand.

Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Dat de eerste beoordeelde aanvragen van Lbv-plus zijn, is niet verwonderlijk. Deze aanvragen moeten, wanneer ze volledig zijn, binnen zestien weken worden beoordeeld.

De aanvragen voor de Lbv kunnen pas na de aanvraagperiode worden beoordeeld. Veehouders mogen de Lbv-subsidie aanvragen tot en met 1 december 2023 en de Lbv-plus tot en met 5 april 2024.

Budget varkenshouderij te krap

DLV Advies meldde eerder dat het budget voor de varkenshouderij te krap is en met 70 procent is overtekend, terwijl voor andere sectoren budget over is. De adviesorganisatie pleit daarom voor een overheveling tussen sectoren.


De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) stelt dat destijds, ook door POV zelf, bij het opstellen van de regelingen bewust is gekozen voor schotten tussen sectoren om daarmee ongecontroleerde beëindiging van varkensbedrijven en dierrechten te voorkomen.

'Daarnaast zijn wij van mening dat steun beëindigen van bedrijven gepaard moet gaan met perspectief voor toekomstgerichte varkenshouders en daar ontbreekt het aan. Wij zien liever meer geld voor innovatie, versnelling van vergunningverlening en wegnemen van conflicterende wet- en regelgeving', meldt de POV in haar nieuwsbrief.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer