Knuffelen+biggen+zit+weer+in+het+vat
Nieuws
© Jos Thelosen

Knuffelen biggen zit weer in het vat

Openlijk gaat de varkenssector de verbinding aan met de maatschappij op 9 en 10 september. Dan vindt het jaarlijkse Weekend van het Varken plaats. Knuffelen van biggen is dit jaar weer mogelijk.

Bij tien varkensbedrijven worden het tweede weekend van september verschillende activiteiten ontplooid. ‘Naast diverse ervaren deelnemers zijn er ook enkele nieuwkomers’, vertelt Pleun Leeijen van The Pig Story, een initiatief van en voor varkenshouders van de Producentenorganisatie Varkenshouderij.

‘Familie Rientjes in Raalte en Pig Farm, het centrum voor praktijkonderzoek biggenvoer van Denkavit in Stroe/Voorthuizen, zetten hun deuren open voor het grote publiek. Eerst komen alle deelnemers eind augustus nog naar een gesprekstraining en centraal overleg’, aldus Leeijen.

© The Pig Story

Knuffelrichtlijn

Na de ‘biggenknuffelloze’ edite in 2022 wordt fysiek contact dit jaar onder voorwaarden weer mogelijk. Leeijen: ‘Deelnemers krijgen keuzevrijheid. Wel is een speciale richtlijn opgesteld, zoals voor en na het knuffelen handen wassen. Samen gaan we ervoor.’

Meer informatie over het Weekend van het Varken 2023.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 15°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer