Open+schuur+opwarmertje+voor+varkensweekend
Nieuws
© Gerard Vrakkink

Open schuur opwarmertje voor varkensweekend

Varkensbedrijf Neimeijer biedt bezoekers op 3 september de gelegenheid nieuwe onderkomens voor hun biologische varkens te bekijken. In het oog springt de openheid van de stal met bungalows die is voorzien van een sedumdak. De open dag vindt plaats in het weekend voor het jaarlijks terugkerende publieksevenement het 'Weekend van het Varken'.

Jeroen en Nieske Neimeijer willen samen met het bedrijfsleven flink uitpakken. Het moet een mooie mix worden van kennis opdoen en netwerken, knuffelen met biggetjes en gewoon rondneuzen op hun erf.

'Het moet vooral een gezellige boel worden', vinden ze. 'Een uitje voor iedereen en met een speciaal doel. We hopen dat bezoekers een vrijwillige bijdrage doen voor Alzheimer Nederland. Met zijn allen geld doneren waarmee onderzoek kan worden gedaan naar die ziekte.' Bijna drie weken na de open dag fietst Nieske Neimeijer mee met de Herinneringenrit van Alzheimer Nederland.

Voor kennis en informatie op diverse fronten kunnen bezoekers terecht bij zo'n acht bedrijven. Onder die bedrijfsdeelnemers zijn onder meer Nijenkamp Stalinrichting, Fakkert Diervoeders en De Oosthof Dierenartsen.

Enthousiasme opwekken

'De ondernemers laten graag hun innovaties zien en hoe de bouw tot stand is gekomen. Wellicht raakt er toch één varkenshouder net zo enthousiast als ik over de open bouw van de stal en gaan ze thuis met elementen van die stal aan de slag', stelt Nieske Neimeijer in haar blog op de site Nieske's erf. 'Je weet het niet, maar ik weet zeker dat de varkens het zouden waarderen.'

Voor een leuke dag bij biologische varkens kan jong en oud op 3 september tussen 11 en 17 uur terecht op de Bosweg 4 in het Overijsselse Heino.

Weekend van het Varken

Op 9 en 10 september vindt het Weekend van het Varken plaats. Dan kan het grote publiek op meedere lokaties varkensbedrijven bezoeken en knuffelen met biggen. Kijk op The Pig Story voor de deelnemende bedrijven aan editie 2023.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer