Additief+Terragut+essentieel+voor+gespeende+big
Nieuws
© Denkavit

Additief Terragut essentieel voor gespeende big

Terragut in het voer van gespeende biggen beïnvloedt de darmgezondheid door het verbeteren van de microbiota. Veel onderzoeksinstituten hebben bewezen dat die voertoevoeging de ontwikkeling van positieve darmbacteriën stimuleert en de groei van bepaalde ziekteverwekkers remt. De Denkavit Groep verwerkt Terragut daarom in specifieke voeders voor gespeende biggen.

'Met die gunstige beïnvloeding van de darmflora onderscheidt de nieuwe voertoevoeging zich in de markt', stelt Iris van den Belt, productmanager Feed Ingredients bij Denkavit. 'Het is essentieel voor de darmgezondheid bij gespeende biggen. Terragut is een innovatief, door de Europese voedselveiligheidsautoriteit Efsa geregistreerd voedingsadditief dat zichzelf in de eerste periode na spenen al heeft bewezen. Het bestaat uit twee natuurlijke mineralen, afkomstig uit een bijproduct van de productie van groene energie.'

In een proef in het Denkavit Innovatiecentrum in het Gelderse Voorthuizen is aangetoond dat het toevoegen van Terragut helpt bij het behouden van de juiste mestconsistentie. 'Zoiets is snel en makkelijk waar te nemen in de hokken met pas gespeende biggen', licht Ashley Sijmonsbergen, productmanager Denkapig toe. 'Bovendien hebben we positieve effecten gezien op de voederconversie bij de biggen in de opfokfase. Voor een betere start na het spenen gaan we Terragut toepassen in het Denkapig Safe Concept.'

Lancering bij Space 2023

Tijdens de vakbeurs Space 2023 in het Franse Rennes van 12 tot en met 14 september lanceert Denkavit Terragut als innovatie. Ook doet het bedrijf daar de verkoop en distributie van Terragut aan de diervoederindustrie in de belangrijkste Europese markten uit de doeken.

De producenten ervan, de Treibacher Group en Denkavit Ingredients, onderdeel van de Denkavit Groep, hebben daartoe een overeenkomst ondertekend.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer