Omzet+Topigs+Norsvin+stijgt+in+2022
Nieuws
© Topigs Norsvin

Omzet Topigs Norsvin stijgt in 2022

De omzet van Topigs Norsvin is vorig jaar met 12 procent gestegen naar 234 miljoen euro. Dit is een grotere toename dan in 2021, toen de omzet met 9 procent groeide. Ook had de varkensfokkerijorganisatie te maken met een forse kostenstijging. Het resultaat na belastingen was met 2,1 miljoen euro dan ook een derde van het resultaat in 2021.

De omzetgroei kon de stijging van de kosten, veroorzaakt door de nasleep van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne, niet bijbenen. Hierdoor kwam de ebitda in 2022 uit op 17,4 miljoen euro, 28 procent lager dan in 2021. Dit resulteerde ook in een lager resultaat na belastingen.

Topigs Norsvin heeft vorig jaar een recordbedrag geïnvesteerd in genetische vooruitgang en de versnelde wereldwijde distributie ervan. Zo is Innova Canada geopend. Dit kernfokbedrijf is de grootste investering in de geschiedenis van Topigs Norsvin.

Ook dit jaar zijn er investeringen. Later dit jaar opent een nieuw subkernfokbedrijf in Brazilië de deuren en in 2024 start in Noorwegen een teststation dat nu in aanbouw is. In Nederland is in 2023 het nieuwe spermawinstation in het Brabantse Keldonk in bedrijf genomen.

Prima resultaat

'Het mondiale team van Topigs Norsvin heeft in 2022 een prima resultaat behaald in een buitengewoon uitdagende en dynamische markt. Het was een moeilijk jaar met bijzondere uitdagingen die vaak uit onverwachte hoek kwamen. Er is alle reden trots te zijn op iedereen die bijgedragen heeft', stelt CEO Villaume Kal van Topigs Norsvin.

Voorzitter Mark Tijssen van Coöperatie Topigs en van de raad van commissarissen van Topigs Norsvin: 'De marktomstandigheden voor onze leden en klanten veranderen snel. De keuzes die we maken, sluiten aan bij deze veranderingen. De investering in Innova Canada is daar een goed voorbeeld van.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer