%27Toekomstbestendig+vooruitdenken%27
Blog
© Studio Van Assendelft

'Toekomstbestendig vooruitdenken'

Mogelijk denk je als je de kop van deze bijdrage leest: is dat niet wat dubbelop? Ik schrijf het bewust op deze manier omdat het zó belangrijk is om over de toekomst na te denken. Niet alleen denken maar er ook aan werken, zodat we straks allemaal een toekomstbestendig bedrijf hebben.

Rekening houden met wat over een paar jaar belangrijk is, is iets wat in de fokkerij van levensbelang is. Onze specialisten kijken bij het vaststellen van onze fokdoelen een aantal jaar vooruit en houden rekening met de wensen van ons varkenshouders en de afzetmarkt in de toekomst.

Een mooi voorbeeld is het nieuwe spermawinstation in Keldonk. Dit station voldoet aan de hoogste biosecurity-eisen en levert sperma uit dat voldoet aan de hoge gezondheidseisen die de varkenshouder van de toekomst in binnen- en buitenland stelt.

Een ander voorbeeld van toekomstbestendig vooruitdenken kom je tegen op onze jaarbijeenkomst van Coöperatie Topigs. Die wordt op maandagavond 5 juni gehouden in Burgers' Zoo te Arnhem. We gaan het hebben over de CO2-voetafdruk van de varkenshouderij. De kansen die er voor ons liggen om het verschil te maken. Door er nu al rekening mee te houden, kan het in de toekomst voordeel voor ons op leveren.

Voorsprong

Als Nederlandse varkenshouderij hebben we duidelijk kansen. We zijn efficiënt en goed georganiseerd. Dat kan ons in binnen- en buitenland een voorsprong geven bij de productie van varkensvlees met mogelijk geen impact op klimaatverandering.

Toekomstbestendig vooruitdenken is iets wat je als varkenshouder moet doen. Zorgen dat je weet wat je in de toekomst wilt en wat je moet doen om klaar te zijn voor die toekomst. Om je heen kijken en ideeën opdoen zijn daarbij van groot belang. De jaarbijeenkomst is daar een mooie gelegenheid voor. Ik nodig u dan ook van harte uit om op 5 juni aanwezig te zijn, naar de sprekers te luisteren en mee te doen aan de discussie.

Uiteraard hebben weer een heerlijke afsluiting waar we ons fantastische varkensvleesproduct kunnen nuttigen. Hopelijk tot dan.

Mark Tijssen
Voorzitter Coöperatie Topigs

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer