Topigs+Norsvin%2Dvarkens+arriveren+op+Nucleus%2Dbedrijf+in+Canada
Nieuws
© Topigs Norsvin

Topigs Norsvin-varkens arriveren op Nucleus-bedrijf in Canada

Het nieuwe Nucleus-bedrijf Innova Canada is half april in gebruik genomen. De eerste zeugen en gelten van de 395 Z-lijn zijn gearriveerd op het bedrijf. Ze komen van het kernbedrijf Paradise Valley in Winnipeg. In totaal komen hier 750 zeugen en 1.600 gelten.

De onderneming koos voor deze locatie vanwege de lage varkensdichtheid. Gecombineerd met strenge bioveiligheidsprotocollen en transportregels en een hoog niveau van gezondheidsmonitoring zal dit volgens Topigs Norsvin de hoogste gezondheidstoestand garanderen. Ook is Innova Canada gemakkelijk te bevoorraden.

In de nieuwe stallen wordt drachtige dieren in groepshuisvesting gehouden en komen dieren in vrijloopkraamhokken. Hiermee wil Innova Canada een genetische lijn ontwikkelen die bij dit type huisvesting past, omdat dit mogelijk in een aantal landen zal worden toegepast.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer