Na+negen+weken+plusje+in+vleesvarkensprijs+Vion
Nieuws
© Vion

Na negen weken plusje in vleesvarkensprijs Vion

De Vion-notering voor vleesvarkens komt deze week met een stijging van 3 cent uit op 2,41 euro. De prijs heeft negen weken lang vastgestaan op 2,38 euro. De prijsstijging komt na die in Duitsland en de plus in de DCA-notering van afgelopen vrijdag.

Deze stijging in de notering komt er volgens Vion aan, ondanks het veel te rustige verloop van de afzet van varkensvlees. Bij die afzet loopt de slachterij door de hoge prijsniveaus tegen grenzen aan. De afzet buiten Europa staat daarbij onder druk, waardoor de afzet hoofdzakelijk binnen Europa moet plaatsvinden.

Het voorstuk, de schouder en nek, laat zich iets beter plaatsen met een betere opbrengst. De rest van de vleesonderdelen zijn prijshoudend, waarbij de slachtbijproducten onder druk staan met een prijsdaling tot gevolg.

Zuid-Europa

De Zuid-Europese landen laten een vergelijkbaar beeld in de vleesafzet zien, met een onveranderde inkoopprijs. Italië laat voor de derde week op rij een prijsdaling zien.

De prijsmutatie van vleesvarkens in Duitsland wordt volgens Vion sterk gedreven door een groot overschot aan slachthaken bij alle slachterijen aldaar en staat grotendeels los van de vleesafzetmogelijkheden in Europa en daarbuiten. De Nord West-notering steeg vorige week met 5 cent naar 2,38 euro.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer