Farmer+Friendly%2Dweeknotering+brengt+rust+in+afleverpatroon
Nieuws
© Varkens Archief

Farmer Friendly-weeknotering brengt rust in afleverpatroon

Het aanpassen van de tijdspanne van de Farmer Friendly-notering voor vleesvarkens moet rust in het afleverpatroon brengen. Vanaf maandag 27 februari wordt het een weeknotering die geldt voor alle varkensleveringen in die week. In een opgaande markt zouden leveranciers op maandag, dinsdag en woensdag tekort worden gedaan.

De Farmer Friendly-varkensnoteringen worden standaard elke woensdagmiddag bekendgemaakt. Dit gebeurt nadat diverse Duitse slachterijen hun nieuwe noteringen publiceren. Momenteel geldt de Farmer Friendly-varkensnotering van donderdag tot en met woensdag de week erop. Leden-varkenshouders die Farmer Friendly-varkens in het begin van de week leveren, willen de verwachte prijsverhogingen meenemen en willen dan alleen op donderdag of vrijdag leveren. 'Dan loopt de planning op die twee dagen te vol', zegt voorzitter Roy Nillesen van Team Varkens van Farmers Defence Force. 'Bovendien sluiten we nu aan bij de situatie zoals we die in Nederland gewend zijn.'

Deze regeling geldt volgens Nillesen alleen voor Farmer Friendly-leden en dus niet voor de reguliere handel. 'Onze leden profiteren volop van de hogere varkensprijzen op de Duitse markt. De prijsafspraken en het jaarrond Farmer Friendly-varkens afnemen bij de slachterijen in Duitsland staan als een huis. In goede en in slechte varkenstijden gaan we samen voor het beste rendement.'

Deze week noteert de Farmer Friendly-notering gelijk aan vorige week: 2,30 euro exclusief btw per kilo geslacht gewicht. 'De rem gaat er even op na enkele weken met spectaculaire prijsverhogingen', licht Nillesen toe. 'De markt heeft even een rustpauze nodig, maar ik verwacht dat de varkensprijzen de komende weken verder aantrekken.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  5 %
 • Zondag
  13° / 9°
  15 %
 • Maandag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer