Varkensprijzen+trekken+deze+week+aan
Nieuws
© Twan Wiermans

Varkensprijzen trekken deze week aan

De verwachting is dat de varkensprijzen deze week in Nederland weer stijgen. De Duitse VEZG-prijs kwam vorige week uit op 2,33 euro en Farmer Friendly noteerde 2,35 euro. De Duitse biggenprijs steeg 3 euro naar 83 euro.

De resultaten van internetbeurs Teleporc vrijdag duiden ook op goede prijzen. Alle elf partijen, met in totaal 1.755 aangeboden varkens, werden verkocht. De prijzen varieerden van 2,43 tot 2,48 euro per kilo geslacht gewicht. De gemiddelde prijs kwam uit op 2,46 euro. Dat is een stijging van 8 cent ten opzichte van de veiling op dinsdag 21 maart.

Gezien de ontwikkelingen in Duitsland, de Farmer Friendly-notering en op de Teleporc-beurs, is te verwachten dat de prijzen in Nederland deze week aantrekken. De Beurs 2.0 notering afgelopen weekend deed er 5 cent bij en notereert voor deze week 2,24 euro exclusief btw per kil geslacht gewicht.

3 euro per big erbij

De biggenprijs in Duitsland steeg afelopen week van 80 naar 83 euro nadat die vijf weken onveranderd was gebeleven. Ook in Nederland is de biggenprijs al enige tijd stabiel. Vion noteerde vorige week inclusief btw 87,50 euro.

De DCA BestPigletPrice noteerde afgelopen 4 weken onveranderd op 75,50 euro.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer