Deense+Tican+gaat+beren+slachten
Nieuws
© Fotografie Twan Wiermans

Deense Tican gaat beren slachten

Slachterij Tican start met het slachten van beren. In de proef van de Deense dochteronderneming van het Duitse Tönnies gaat het om 500.000 intacte beren of beren met immunocastratie.

'Dierenwelzijn wordt in de publieke perceptie steeds belangrijker. Het houden van intacte beren past daar heel goed bij', zegt Tican-directeur Stehen Sönnichsen. In de proefperiode gaat het om 500.000 dieren, waarvan zo'n 200.000 met immunocastratie. Het geslacht gewicht van de beren ligt tussen de 85 en 89 kilo.

Sönnichsen geeft aan dat er met name ook vanuit de vleesvarkenshouderij belangstelling is voor het houden van beren. Hun voederconversie is gunstiger en het vleesaandeel ligt hoger. In de vermarkting van het vlees ligt nog een uitdaging, zegt de Tican-topman. De kosten voor de enting tegen berengeur en de gescheiden verwerking van het vlees moeten door de keten worden gedragen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer