Eerste+dividend+uitgekeerd+door+co%C3%B6peratie+Topigs
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Eerste dividend uitgekeerd door coöperatie Topigs

Voor het eerst keert Topigs dividend uit aan de 1.200 leden. Het gaat om 5 procent en in totaal 291.000 euro, geeft de varkensfokkerijcoöperatie aan.

Het dividend wordt uitgekeerd op basis van de waarde van ledencertificaten die een lid bezit. Eerder dit jaar werd al 1,8 miljoen euro van de winst over 2021 bestemd als vermogen op naam van de leden. Voor het eerst werd vijf jaar geleden door de coöperatie vermogen op naam van haar leden gezet. Ondertussen staat in totaal 7,6 miljoen euro op naam van de leden.

Voor leden en voormalige leden is het van 1 oktober tot en met 30 november ook mogelijk om ledencertificaten aan elkaar over te dragen. Dit zal gedurende een beperkte tijd mogelijk zijn via een speciaal platform. Het wordt hierdoor voor voormalige leden mogelijk hun ledencertificaten ten gelde te maken.

Voorzitter Mark Tijssen: 'Het uitkeren van dividend en het overdraagbaar maken daarvan is een belangrijke stap voor onze coöperatie. Het maakt vermogen op naam daadwerkelijk tastbaar. We versterken hiermee de relatie met onze actieve leden en het eigenaarschap van onze coöperatie komt nog meer bij deze gebruikers van onze genetica en diensten te liggen.' Coöperatie Topigs viert dit jaar het honderdjarig bestaan.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer