Kernfokbedrijf+Innova+Canada+geopend
Nieuws
© Topigs Norsvin

Kernfokbedrijf Innova Canada geopend

Het nieuwe kernfokbedrijf voor varkens, Innova Canada, van geneticaleverancier Topigs Norsvin is in gebruik genomen. Innova Canada maakt deel uit van een groter plan om de kernfokcapaciteit in dat land te upgraden en uit te breiden. Er wordt extra versnelling gebracht in de genetische vooruitgang.

Met deze investering verwacht het bedrijf te kunnen voldoen aan de groeiende vraag in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Eén van de vernieuwingen in het nieuwe kernfokbedrijf is de invoering van groepshuisvesting in de dracht en het gebruik van vrijloop kraamhokken. Het doel is om volledig in lijn te zijn met de toekomstige Canadese welzijnswetgeving en wetgeving in andere landen. Dat betekent ook dat de genetische lijnen voor dit type huisvesting worden gefokt.

Een hoge bioveiligheid is een belangrijk aspect van Innova Canada. Het nieuwe kernfokbedrijf bevindt zich in een gebied met een lage varkensdichtheid nabij Plumas (Manitoba). Gecombineerd met hoge bioveiligheidsprotocollen, strikte transportregels en een hoog niveau van gezondheidsmonitoring, zal dit de hoogste gezondheidsstatus en continuïteit van de levering van genetica garanderen.

Duurzame energie

Verder draait Innova Canada volledig op duurzame elektriciteit dat nagenoeg voor 100 procent afkomstig is van waterkrachtcentrales. Fossiele energiebronnen als propaan of aardgas worden er dus niet gebruikt. Topigs Norsvin staat bekend om continue focus op een kostenefficiënte en duurzame varkensproductie. Onderzoek, innovatie en verspreiding van genetische verbeteringen zijn de hoekstenen van het bedrijf.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer