Bonus+voor+specifieke+laadmomenten+Deense+varkens
Nieuws
© Jos Thelosen

Bonus voor specifieke laadmomenten Deense varkens

Per 1 oktober wijzigt Danish Crown de regeling met verschillende bonussen voor varkenshouders. Daaronder zitten ook de toeslagen voor specifieke laadmomenten van varkens. De duurzaamheidsbonus per kilo geslacht gewicht wordt per 1 januari 2023 ingevoerd.

De Deense varkensslachterij geeft haar leveranciers van vleesvarkens een toeslag per dier als die in een bepaald tijdvak geladen worden. Per 1 oktober 2022 wijzigt Danish Crown de tarieven. Als varkenshouders hun slachtrijpe dieren op laten halen tussen 16 en 6 uur krijgen ze 4 Deense Kronen (DKK), zo'n 54 eurocent per geladen vleesvarken. Worden de varkens in het weekend of op een feestdag geleverd, dan ontvangt de varkenshouder een toeslag van 6 DKK (81 eurocent) per varken.

Voor het laden van slachtdieren bij zeugenhouders geldt een vergelijkbare systematiek. Per zeug of beer die wordt afgevoerd naar de slachterij tussen 16 en 6 uur, ontvangen ze een toeslag van 20 DKK (2,69 euro). Dat is 30 DKK (4,03 euro) per slachtvarken als die opgehaald wordt op een zaterdag, zondag of feestdag.

Duurzaamheidsbonus

Vleesvarkenshouders met een duurzaamheidscertificaat en die het voerverbruik van de varkens goed registreren, krijgen een duurzaamheidsbonus van 10 ore per kilo geslacht gewicht: 1,3 eurocent. Deze nieuwe beloning voor vleesvarkenshouders wordt per 1 januari 2023 doorgevoerd.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer