Danish+Crown+trekt+weer+aan+varkensleveranciers
Nieuws
© Varkens Archief

Danish Crown trekt weer aan varkensleveranciers

De aanvoer van vleesvarkens bij de Deense varkensslachterij Danish Crown was tot eind augustus heel ruim. Voor nieuwe varkensleveranciers was geen ruimte. Die situatie is inmiddels omgekeerd en staan de poorten open voor extra varkens.

Tot eind augustus hanteerde Danish Crown een wachtlijst voor nieuwe leveranciers van vleesvarkens. De coronapandemie en de Afrikaanse varkenspestperikelen in Duitsland zorgden ervoor dat buitengewoon veel varkens in Denemarken geslacht moesten worden. Dat zette de slachterij aan om geen nieuwe leveranciers erbij te nemen om bestaande relaties volgens afspraak te kunnen bedienen.

De varkensstapel in Denemarken is sinds medio 2021 met 7,5 procent afgenomen. Door de hoge productiekosten en het gebrek aan rendement zijn varkenshouders gestopt. Dat effect merkt Danish Crown ook. De varkensaanvoer van bestaande relaties is teruglopen, waardoor de druk van de ketel is gehaald.

Slachtcapaciteit optimaal benutten

Inmiddels zijn nieuwe leveranciers nodig om de slachtcapaciteit optimaal te kunnen benutten. Dus is besloten de wachtlijst te laten vervallen. De wachtlijst om toe te kunnen treden als nieuwe aandeelhouder blijft echter nog wel bestaan.

De situatie op het gebied van het verwerken van slachtzeugen is echter anders. De aanvoer van Deense zeugen voor de productielocatie in Skærbæk is nog steeds heel ruim, waardoor de wachtlijst voor deze diercategorie wel blijft bestaan. Dat lijkt erop te duiden dat er nog steeds Deense zeugenhouders bezig zijn met het saneren van hun bedrijf.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer