Recordaantal+Braziliaanse+varkens+geslacht
Nieuws
© Archief Varkens.nl

Recordaantal Braziliaanse varkens geslacht

De Braziliaanse varkenshouderij meldt een productiepiek over het tweede kwartaal van 2022. Slachterijen hebben iets meer dan 14 miljoen vleesvarkens verwerkt. Bovendien is het gemiddeld slachtgewicht 1,6 kilo hoger dan in het eerste kwartaal.

Het aantal vleesvarkens dat in Braziliaanse slachterijen met overheidstoezicht wordt geslacht komt dit jaar naar verwachting uit op 54,5 miljoen. Dat is een stijging van ruim 2,5 procent ten opzichte van het aantal geslachte vleesvarkens in 2021.

Hiermee stevent het land af op een nieuw productierecord van varkensvlees. Dat is af te leiden uit de cijfers van de Braziliaanse overheidsdienst Agentschap IBGE.

Het gemiddelde karkasgewicht is in het tweede kwartaal 92,9 kilo, in het eerste kwartaal kwam dat uit op 91,3 kilo. In vergelijking met 2021 is dat in beide kwartalen gemiddeld een halve kilo minder.

Verdringing van rundvlees

Ongeveer 82 procent van het geproduceerde varkensvlees belandt op de interne markt. In Brazilië dringt varkensvlees de consumptie van het populaire rundvlees terug. Sinds 2020 is de prijs van rundvlees zo fors gestegen, dat meer Brazilianen het goedkopere vlees van het varken zijn gaan kopen.

Voor Brazilië is China een belangrijke exportmarkt voor specifieke varkensvleesproducten.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer