Export+varkensvlees+van+VS+naar+China+halveert
Nieuws
© Varkens Archief

Export varkensvlees van VS naar China halveert

De export van varkensvlees vanuit de Verenigde Staten (VS) naar China is in het eerste half jaar van 2022 gehalveerd. Dat meldt de exportfederatie van de Verenigde Staten (USMEF). Door stijgende exporten naar met name grootafnemer Mexico blijft de totale daling van de export beperkt, maar is nog steeds 18 procent.

De daling van de export naar China inclusief Hongkong is 53 procent naar 222.784 ton. De waarde daalde met 46 procent naar 595,1 miljoen dollar. Dat komt vooral door de toegenomen eigen productie in China. Ook waren er problemen met de export door coronagerelateerde inspecties en restricties in China.

Door de toegenomen eigen productie waren de prijzen in China laag. Inmiddels zijn die volgens de USMEF weer met 40 procent toegenomen en nam in mei en juni de export naar China ook weer toe.

Mexico belangrijkste afnemer

Door de daling van de afzet naar China en de stijging van de export naar Mexico is dat land weer de belangrijkste afnemer van varkensvlees vanuit de VS. De export naar Mexico steeg met 18 procent naar 469.295 ton met een waarde van 881,5 miljoen dollar.

Ook de export naar Colombia steeg na een rustige start in juni fors met maar liefst 90 procent. In totaal nam de export naar dit land met 10 procent toe naar 51,8 miljoen ton. De export naar de Dominicaanse Republiek steeg in het eerste half jaar met 49 procent naar 43,3 miljoen ton.

Niet alleen de export naar China lag in het eerste half jaar van 2022 onder het volume van vorig jaar. Dat geldt ook voor de export naar andere grote afnemers als Japan, Canada en Zuid-Korea.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer