Vleesexport+naar+Zuid%2DKorea+krijgt+impuls
Nieuws
© Peter Smit

Vleesexport naar Zuid-Korea krijgt impuls

Varkens- en pluimveevlees uit de Europese Unie (EU) kan weer makkelijker naar Zuid-Korea. Het Koreaanse ministerie van Landbouw erkent de strenge regionaliseringsmaatregelen in de EU na een uitbraak van Afrikaanse varkenspest of hoogpathogene vogelgriep. Op 5 september is de handelsbelemmering opgeheven, meldt de Europese Commissie.

De handelsbelemmeringen door uitbraken van Afrikaanse varkenspest en vogelgriep zijn opgeheven na een intensieve samenwerking op hoog niveau tussen de Europese Commissie en Zuid-Korea.

De controlemaatregelen van de EU op het gebied van regionalisering en de ziektebestrijding zijn technisch beoordeeld door Zuid-Korea. Hun conclusie is dat de vleeshandel veilig kan blijven plaatsvinden vanuit ziektevrije gebieden vanuit EU-lidstaten die door Afrikaanse varkenspest en vogelgriep zijn getroffen. De Europese Commissie is blij met deze belangrijke stap van Zuid-Korea. Het geeft blijk van vertrouwen in het EU-controlesysteem.

Handelsbevorderend

Het besluit bevordert de vleeshandel tussen de EU en Zuid-Korea. 'Hierdoor kan de Europese landbouwsector ervoor zorgen dat Koreaanse consumenten kunnen profiteren van hoogwaardige vleesproducten uit de EU', zegt Valdis Dombrovskis, uitvoerend vicevoorzitter en Eurocommissaris voor Handel. 'Hopelijk is een soortgelijke constructieve samenwerking met andere handelspartners te ontwikkelen op het gebied van de erkenning van het EU-regionaliseringssysteem.'

Het besluit heeft direct effect voor veertien EU-lidstaten die een vergunning hebben om varkensvlees en varkensvleesproducten te exporteren naar Zuid-Korea. Het gaat daarbij om Duitsland, Polen, Hongarije, België, Frankrijk, Finland, Spanje, Nederland, Zweden, Denemarken, Slowakije, Oostenrijk, Ierland en Portugal.

Elf EU-landen – Duitsland, Polen, Hongarije, België, Frankrijk, Finland, Spanje, Nederland, Zweden, Denemarken en Litouwen – krijgen toestemming om pluimvee en pluimveeproducten naar Zuid-Korea te exporteren.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer