Vion+sluit+geen+Duitse+slachterijen
Nieuws
© Vion

Vion sluit geen Duitse slachterijen

Vion Duitsland slachtte vorig jaar 7,9 procent minder varkens dan in 2020, blijkt uit cijfers van de Duitse koepel ISN. Voor Vion is dat geen reden om in Duitsland de slachtlocaties te heroverwegen en vestigingen te sluiten.

Een woordvoerder van Vion Duitsland geeft aan dat het bedrijf op meer locaties dan andere marktdeelnemers is getroffen door corona en alle productiebeperkingen die daaruit voortrollen. Vion Duitsland heeft varkensslachterijen in de deelstaten Beieren, Brandenburg, Nedersaksen en Baden-Württemberg. Die spreiding past bij de filosofie van Vion om dicht in de regio bij leveranciers en klanten te opereren.

Andere reden voor de forse daling noemt Vion de productiestilstand bij klanten door corona. Die zorgde voor het tijdelijk opschorten of verminderen van het volume contractslachtingen (loonslachten). Derde reden is dat het bedrijf met de Building Balanced Chains (BBC)-strategie de gesloten toeleveringsketens in lijn met de markt en vraag heeft gebracht. Het aandeel geslotens keten van Vion is in Duitsland is relatief klein.

'Vion Duitsland heeft haar productieproces aangepast aan de omstandigheden. Er zijn geen plannen om vestigingen te sluiten', vervolgt de woordvoerder. Het feit dat eerder dit jaar dochteronderneming Vion Zucht- und Nutzvieh is overgedaan aan coöperatie ZNVG staat los van het gedaalde aantal slachtingen. 'Deze samenwerking zorgt voor continuïteit in de aanvoer van varkens.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer