Varkensnoteringen+in+korte+slachtweek+onveranderd
Nieuws
© Twan Wiermans

Varkensnoteringen in korte slachtweek onveranderd

De vleesvarkensnotering van de vier grootste varkensslachterijen in Nederland is, na de daling van vorige week, overal stabiel gebleven voor deze een dag kortere slachtweek. De Teleporc Schweinebörze heeft het zwaarder te verduren en heeft wederom geen varkens verkochten dus geen notering

De Vion-notering liet vorige week een daling zien van 0,05 euro en kwam uit op 1,86 euro per kilo (inclusief btw). Dit kwam volgens de grootste varkenvleesverwerker in Nederland mede door een gebrek aan vraag vanuit de diverse vleesafzetmarkten, zowel binnen Europa als daarbuiten. Ook was het nog onvoldoende warm om het barbecueseizoen aan te wakkeren.

Bij Compaxo, Van Rooi en Westfort werd deze week eveneens geen verandering in hun noteringen doorgevoerd.

Geen internetbeurshandel

Bij de internetbeurs Teleporc van dinsdag werd geen enkele van de 730 in vijf partijen aangeboden varkens verkocht. Vorige week was er om dezelfde reden eveneens geen notering. De weken ervoor werd een deel van de varkens verhandeld.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer