Vleesvarkensnoteringen+dalen+over+de+hele+linie
Nieuws
© Vion

Vleesvarkensnoteringen dalen over de hele linie

De Vion-vleesvarkensnotering van Vion voor week 15 daalde met 5 cent naar 1,86 euro (inclusief btw). Compaxo en Westfort voerden dezelfde verlaging door. Van Rooi Meat hield het deze week bij een min van 3 cent per kilo varkensvlees.

Het ontbreekt aan vraag vanuit de diverse vleesafzetmarkten zowel binnen Europa als daarbuiten, meldt Vion. Het aanbod van slachtrijpe vleesvarkens neemt toe met oplopende gewichten, maar de vraag binnen en buiten Europa valt tegen.

De verwerkende industrie koopt volgens de vleesverwerker met haar hoofdvestiging in het Brabantse Boxtel beperkt. Hierdoor ontstaat er flinke druk op de prijzen van bepaalde varkensonderdelen. Het voorstuk en de ham van het vleesvarken zakken het meeste in opbrengst.

Concurrentie in de EU

Er is veel concurrentie uit Denemarken en Spanje. Daar worden veel meer en goedkopere vleesonderdelen aangeboden. Ook werken de weersomstandigheden niet mee waardoor het grill- en barbecueseizoen nog niet op gang komt. Door bovenstaande marktomstandigheden is de vleesvarkensnotering lager geworden.

Varkenshandel Dijk meldt dat bij een beetje beter voorjaarsweer de vraag naar barbecueproducten meteen weer aan zal trekken. Ook zullen de weer opstartende evenement de vraag naar vlees en worst snel doen toenemen. Ook de vraag vanuit Polen zal waarschijnlijk toenemen omdat er miljoenen extra monden te vullen zijn terwijl de Poolse varkensvleesproductie sterk afgenomen is.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer