888+zwijnen+met+Afrikaanse+varkenspest+in+Polen
Nieuws
© iStock

888 zwijnen met Afrikaanse varkenspest in Polen

Dit jaar zijn er in Polen alweer 888 wilde zwijnen gevonden of gedood die besmet waren met Afrikaanse varkenspest. Het is tot nu toe dit jaar wel gelukt om te voorkomen dat varkensbedrijven besmet zijn geraakt.

De besmette wilde zwijnen zijn in heel Polen gevonden. Ook vlak bij de grens met Duitsland worden nog steeds met Afrikaanse varkenspest (AVP) besmette wilde zwijnen gevonden.

In Duitsland zelf zijn er volgens de tellingen van het Friedrich Loeffler Institut dit jaar 583 besmette wilde zwijnen gevonden. Het grootste deel daarvan, namelijk 384, was in de zuidelijke deelstaat Saksen. In Saksen zijn er 279 met AVP besmette zwijnen gevonden in de regio Görlitz, 18 in Meissen en 87 in Bautzen.

De Duitse deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren telt 11 besmette zwijnen dit jaar. De eerst getroffen deelstaat Brandenburg met de meeste besmette gebieden krijgt AVP redelijk onder controle. Daar zijn nog 188 besmette zwijnen gevonden.

Totaal 3.706 besmette zwijnen Duitsland

Sinds de eerste uitbraak op 9 september 2020 zijn er in Duitsland nu 3.706 besmette zwijnen gevonden en werden 4 bedrijven getroffen door AVP.

In Italië zijn 80 besmette wilde zwijnen gevonden, waarvan 48 in de provincie Piëmont en 32 in Ligurië. Het hele besmette gebied is nog niet doorzocht, dus meer besmettingen zijn te verwachten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer