Itali%C3%AB+zet+in+op+beheersen+zwijnenpopulatie
Nieuws
© Varkens Archief

Italië zet in op beheersen zwijnenpopulatie

Het aantal met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen in het noordwesten van Italië is twee maanden na de eerste melding opgelopen naar 66. Onder voorwaarden mag in de getroffen regio ook 's nachts worden gejaagd op wilde zwijnen.

Italië werd begin januari opgeschrikt door de eerste melding van een wild zwijn met Afrikaanse varkenspestvirus buiten Sardinië. Ook nu nog loopt het aantal besmettingen onder deze dieren op.

Om de verspreiding van het virus onder wilde zwijnen te stoppen, zijn 15 maart speciale maatregelen doorgevoerd om de zwijnenpopulaties in de regio Piemonte en Ligurië flink te verkleinen. Door uitzonderingen op de regelgeving mogen jagers de dieren ook 's nachts bejagen. Een voorwaarde is dat ze daarbij nachtzichtapparatuur gebruiken.

In de besmette zone en het toezichtsgebied is de toepassing van de nieuwe maatregelen een prioriteit. Jagers moeten ze direct en met de grootst mogelijke intensiteit uitvoeren. De regionale maatregelen stoppen weer per 30 juni.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer