Cherkizovo+geeft+varkensproductie+weer+een+impuls
Nieuws
© Miratorg

Cherkizovo geeft varkensproductie weer een impuls

De grootste verticaal geïntegreerde vleesverwerker in Rusland, Cherkizovo Group, investeert in de dunbevolkte regio Tambov. Vier nieuwe bedrijven met elk 40.000 vleesvarkens voeren de productie van varkensvlees in centraal Rusland op met 15 procent.

De Russische vleesverwerker heeft een productiepotentieel op de eigen varkensbedrijven van 300.000 ton levend gewicht aan varkens per jaar. Met de uitbreiding van die 160.000 vleesvarkensplaatsen zal dat met zo’n 45.000 ton toenemen.

Om het grotere aantal varkens te kunnen voeren, zal ook de productiecapaciteit van de veevoerfabriek in de Tombov-regio worden uitgebreid. In de loop van 2023 verwacht de Cherkizovo Group het project te hebben afgerond. In de regio zullen er tweehonderd banen bij komen.

Met deze investering is de drang om uit te breiden bij de grootste vleesverwerker van Rusland zeker nog niet geluwd. Er zullen nog meer van zulke varkensprojecten worden opgezet in de regio Tombov. Het investeringsklimaat is er volgens Cherkizovo Group gunstig, ook op het gebied van de productie van pluimveevlees, het telen van gewassen en de veervoerproductie.

Productie met 20 procent gedaald

Cherkizovo Group heeft over 2021 met de eigen bedrijven fors minder vleesvarkens geproduceerd ten opzichte van het topjaar 2020. Vorig jaar is iets meer dan 240.000 ton aan levend gewicht aan varkens verwerkt. Dat is 61.000 ton minder (20 procent) dan in 2020.

Waardoor die productiedaling op de bedrijven wordt veroorzaakt, meldt de vleesverwerker bij de presentatie van de jaarcijfers niet. Mogelijk heeft de Russische vleesreus, net als de Russische vleesverwerker Miratorg in oktober 2021 heeft gemeld, ook te maken met uitbraken van Afrikaanse varkenspest op de bedrijven.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer