Russische+vleesreus+kampt+met+varkenspest
Nieuws
© Miratorg

Russische vleesreus kampt met varkenspest

De grootste varkensvleesproducent van Rusland kampt met Afrikaanse varkenspest (AVP). Op een van de Miratorg-locaties is het virus ontdekt. Het betreft een vleesvarkensbedrijf in de zuidelijke regio Belgorod, nabij de grens met de Oekraïne.

Op het besmette bedrijf zouden 24.000 vleesvarkens worden gehouden. Alle maatregelen zijn genomen om de verspreiding van AVP te voorkomen. Dat gebeurt op de wijze die de Russische veterinaire wetgeving voorschrijft, meldt Miratorg op de website.

Hoe het AVP-virus het bedrijf is binnengekomen en de varkens heeft kunnen besmetten, is niet bekendgemaakt. Volgens Miratorg is de situatie op die besmette locatie inmiddels onder controle. Daarnaast zijn de veiligheidsmaatregelen aangescherpt op de andere productielocaties met varkens.

Deze kunnen op de normale manier doorgaan met het produceren van biggen en vleesvarkens. Miratorg produceerde afgelopen jaar ongeveer 522.300 ton varkensvlees. Dat is zo'n 10 procent van de nationale varkensvleesproductie in Rusland.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer