%27Het+loopt+niet+altijd+vanzelfsprekend%27
Achtergrond
© Varkens Archief

'Het loopt niet altijd vanzelfsprekend'

'Hoewel de opfokafdelingen na renovatie op een vermeerderingsbedrijf weer helemaal up-to-date waren, verliep de opfok van biggen niet vanzelfsprekend optimaal', ervaarde Tim van Sprang, dierenarts en verkoopmanager varkens bij Agrifirm.

De eerste koppels biggen op het met SPF-zeugen herbevolkte bedrijf waren gezonder en er werd hygiënischer gewerkt, constateerde Van Sprang. 'Toch kregen de biggen enkele weken na spenen een licht kuchje. Om mogelijke oorzaken boven water te krijgen is gebruik gemaakt van Healthy Climate Monitoring. Camera's en sensoren waren nodig om de puntjes op de i te zetten. Met succes.'

Tim van Sprang is een van de drie experts tijdens de online live uitgezonden kennissessie op dinsdag 22 februari (16-17 uur). Aanmelden kan hier.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer