%E2%80%98Elke+dag+zorgen+dat+het+voer+er+is%E2%80%99
Partner
© Studio Van Assendelft

‘Elke dag zorgen dat het voer er is’

Voor Brord van Elderen is het elke dag de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. En niet alleen op 9 december 2021, toen hij net als zijn vele tienduizenden collega-chauffeurs in het zonnetje werd gezet als bedankje voor hun essentiële beroep.

‘Ik zorg er elke dag voor dat het bestelde voer voor de varkens correct in de silo’s terechtkomt,’ zegt Van Elderen tijdens het lossen van een volle vracht bij een varkensbedrijf in het Brabantse Beers. Met het vullen van de voersilo's is hij ruim een uur bezig.

Van Elderen is werkzaam bij R. Vos Transporten in Schaijk en pendelt elke werkdag tussen varkensbedrijven in Zuid-Nederland en de varkensvoerfabriek van Agrifirm in het Veghel. Met zijn drieassige en gestuurde oplegger kan hij een lading van maximaal 32 ton meenemen. Per vracht heeft hij één tot hooguit vier losadressen.
Bedreven manoeuvreert Van Elderen zijn bulkwagen bij elke varkensstal in de juiste positie om veilig te kunnen lossen. 'Op de meeste plekken is het keurig verhard en zijn silo's goed bereikbaar, maar soms is het modderen.'

Snel reageren

Ook al valt er neerslag, is het ijskoud of tropisch warm, tijdens het lossen blijft de chauffeur bij het bedieningspaneel. ‘Je moet meteen reageren als bijvoorbeeld een slang losschiet, een silo vol zit of een vak leeg is', licht Van Elderen toe. 'Ik vind bulken mooi en dankbaar werk, ik weet waar ik het voor doe. Een lekker stukje varkensvlees gaat er bij mij altijd in.’

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer