Vion+gooit+hogen+ogen+bij+transparantiebenchmark
Nieuws
© Vion

Vion gooit hogen ogen bij transparantiebenchmark

Vion heeft met 74 procent de eerste plek in de categorie Voedsel en Dranken bemachtigd bij de Transparantiebenchmark 2021. Na Heineken komen ForFarmers en FrieslandCampina met 71 procent op plek drie.

De Transparantiebenchmark is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Deze wordt eens per twee jaar uitgevoerd. Het overzicht geeft inzicht in de mate van transparantie in maatschappelijke verslaggeving bij de circa vijfhonderd grootste organisaties van Nederland.

Naast de koppositie bij Voedsel en Dranken staat Vion op plek 25 in het algeheel klassement. Ronald Lotgerink is als CEO van Vion trots. 'Elke dag bouwen we aan transparante en regionale ketens die vanuit dat principe werken voor onze leveranciers, de veehouders en akkerbouwers, onze klanten en de consument. Ik ben trots dat we in vijf jaar tijd koploper zijn geworden van de sector Voedsel en Drank. Dat is een pluim aan alle ketenpartners die hieraan hun bijdrage leveren.'

Agrifirm

Ook andere bedrijven die actief zijn in de landbouw scoorden hoge ogen in de categorie Voedsel en Dranken. In de top-10 zijn Vreugdenhil Dairy Foods (69 procent), Van Drie Holding (68 procent) en Coöperatie Avebe (61 procent) terug te vinden. In de lijst van 23 bedrijven in deze categorie staan verder graanverwerker Viterra (49 procent), Cosun (22 procent), Agrifirm (5 procent) en CZAV (4 procent).

In de categorie UMC's en Universiteiten pakt Wageningen University & Research overtuigend de koppositie met 70 procent. Nummer twee, de Radboud Universiteit in Nijmegen, kwam niet verder dan 51 procent.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer