Notering+Vion+zakt+3+cent+naar+1%2C28+euro
Nieuws
© Vion

Notering Vion zakt 3 cent naar 1,28 euro

De vleesvarkensnotering van Vion voor week 3 zakt met 3 cent van 1,31 euro per kilo naar 1,28 euro. Het royale aanbod aan varkensvlees in de EU wordt genoemd als belangrijkste reden voor de daling.

Een prijsdaling hing vrijdag al in de lucht. De DCA Beursprijs bleef toen op zijn plaats, maar vooraf werd rekening gehouden met een daling, gezien het grote vleesaanbod in Europa. Vion voert die prijsdaling nu wel door. Het slachtbedrijf geeft aan dat het ruime aanbod aan vleesvarkens moeilijk te verwaarden is in de overvolle afzetmarkten. Daarop is ook nog eens sprake van een zeer matige vraag.

Met name ham en middels

Daarnaast speelt Vion personeelsuitval als gevolg van corona parten. De beschikbare medewerkers worden met name ingezet voor het slachtproces, waardoor er minder medewerkers beschikbaar zijn voor het uitbenen van de verschillende onderdelen. Vion geeft aan dat het voornamelijk de ham en de middel van het varken zijn die onder zware prijsdruk staan. Nederland ondervindt op de varkensvleesmarkt met name grote concurrentie vanuit Denemarken, België en Spanje.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer