Vleesnotering+Vion+uitgesteld+door+marktverstoringen
Nieuws
© Vion

Vleesnotering Vion uitgesteld door marktverstoringen

Onzekerheden op de afzetmarkt zijn de redenen dat Vion vandaag geen varkensnotering voor week 2 bekend maakt. Samenspel van Afrikaanse varkenspest in Italië, corona en brexit maakt het bepalen van een juiste prijs complex.

Door de vondst van Afrikaanse varkenspest (AVP) bij een wildzwijn in Noord-Italië komt de afzet van diverse hoogwaardige Italiaanse vleesproducten direct in de problemen. Met name de afzet richting diverse Aziatische bestemmingen vanuit Italië is per direct gestopt.

Nederland en diverse andere Europese landen exporteren hammen en karkassen naar Italië, geeft Vion aan. Deze export wordt door de vondst van AVP in Italië ook direct geraakt.

Uitrol brexit

Verder noemt Vion de logistieke problemen richting Engeland, die als gevolg van de verdere uitrol van de brexit nog niet zijn opgelost. Dat betekent in de praktijk dat er zeer weinig transporten naar Engeland mogelijk zijn. Daardoor ontstaan grote logistieke- en afzetproblemen met versvleesproducten. Bacon in het bijzonder.

Tot slot loopt, net als in de rest van de samenleving, ook onder medewerkers van slachterijen het aantal besmettingen met corona op. De impact daarvan is groot, geeft Vion aan, omdat naast de positief geteste mensen, ook anderen waarmee zij in contact zijn geweest in quarantaine moeten.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer