Met+moeite+blijven+varkensnoteringen+gelijk
Nieuws
© Varkens Archief

Met moeite blijven varkensnoteringen gelijk

De vleesvarkensnotering van Vion is deze week onveranderd: 1,36 euro per kilo geslacht gewicht. Ook de noteringen bij de andere Nederlandse varkenslachterijen bleven deze week op hun plaats. Het overaanbod van varkensvlees in Europa loopt echter verder op en vergroot de druk op de varkensprijs.

Door de beperkte afzetmogelijkheden naar China door het coronavirus en de daarmee gepaard gaande lockdowns en beperkingen als gevolg van Afrikaanse varkenspest moet meer varkensvlees op de Europese markt worden afgezet.

Met name vanuit Spanje en Denemarken wordt de druk hoog opgevoerd. De opbrengsten van de slachtbijproducten gaan de komende tijd wereldwijd naar beneden. Genoemde ontwikkelingen gaan een verdere prijsdruk geven op de varkensnoteringen. Desondanks blijven de varkensnoteringen bij Nederlandse slachterijen voor week 38 onveranderd, maar het belooft niet veel goeds voor de komende weken.

• Bekijk de marktprijzen

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer