CFO+John+Morssink+verlaat+Vion
Nieuws
© Vion

CFO John Morssink verlaat Vion

Financieel topman John Morssink vertrekt per 1 september bij vleesconcern Vion. Hij wordt CFO bij textielsuper Zeeman.

Morssink werkte vijf jaar voor Vion waarvan de laatste drie jaar als CFO en daarvoor als Finance Director van de Business Unit Pork. 'John heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe strategische koers van ons bedrijf waarbij korte ketens en duurzaamheid een belangrijk onderdeel vormen', aldus CEO Ronald Lotgerink. Vion zal te zijner tijd bekendmaken wie de opvolger van Morssink wordt.

De Belg Cis Van Doninck (59) is per 1 juni toegetreden tot de raad van commissarissen van Vion. Hij was tot 1 januari Chief Financial Officer (CFO) bij Food Ingredients & Bioindustrial, onderdeel van Cargill, een van de grootste landbouw- en voedselbedrijven in de wereld.

Financiële functies

Zijn loopbaan begon in 1984 bij Cargill in Antwerpen. Na diverse financiële functies bij Cargill in België, Nederland en Groot-Brittannië werd Van Doninck in 1996 benoemd als CFO bij Cargill's Agricultural and Supply Chain-platform in de Verenigde Staten. Vanaf 2004 vervulde hij diverse CFO-rollen bij Cargill in Europa en werd landenmanager van België. Na de overname van Provimi door Cargill werd hij in 2011 benoemd als CFO van het onderdeel Animal Nutrition.


Per 1 juni bestaat de raad van commissarissen van Vion uit voorzitter Theo Koekkoek, vicevoorzitter Rogier Jacobs, Marieke Bax, Martine Snels, Peter Broeckx en Cis Van Doninck.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer