T%C3%B6nnies+staat+mogelijk+in+de+etalage
Nieuws
© Eigen Foto

Tönnies staat mogelijk in de etalage

Vleesconcern Tönnies viert dit jaar het vijftigjarig bestaan. Tegelijkertijd meldt Fleischwirtschaft op basis van berichtgeving van Reuters en Bloomberg dat de grootste Duitse vleesproducent mogelijk verkocht wordt. Er zou belangstelling zijn van het Amerikaanse Tyson Foods, het Braziliaanse JBS SA en de Chinese WH Group.

Tönnies reageert niet op de geruchten over een mogelijke verkoop. Volgens het bericht op Bloomberg is Clemens Tönnies echter wel op zoek naar een koper voor het concern. Afgelopen jaar kampte Tönnies met de coronaperikelen. De grootste vestiging in Rheda-Wiedenbruck was enige tijd gesloten.

Daarnaast was er kritiek op het op grote schaal inhuren van goedkope uitzendkrachten. Dat is vanwege aangepaste Duitse wetgeving inmiddels verleden tijd. Tönnies had volgens de eigen website in 2018 ongeveer 16.500 medewerkers in dienst. De omzet in 2019 was 7,3 miljard euro. Van de totale productie wordt 50 procent geëxporteerd.

Reactie Tönnies
Inmiddels heeft Tönnies gereageerd op de berichten en ontkent daarin dat er sprake zou zijn van een verkoop. Het tegendeel is het geval omdatr er inmiddels een opvolger is voor het management in de vorm van Maximilian, de zoon van Clemens Tönnies.
Daarnaast investeert het bedrfij nu flink in Duitsland, Denemarken, China en Spanje. En ze investeren in de vegatarische markt. En tenslotte investeren ze in houderijsystemen.
De reactie is ondertekend door Clemens en Maximilian Tönnies.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer