T%C3%B6nnies+en+Westfleisch+pakken+arbeidsomstandigheden+aan
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Tönnies en Westfleisch pakken arbeidsomstandigheden aan

De coronacrisis zet Tönnies en Westfleisch aan tot maatregelen op arbeidsgebied. De grote Duitse slachtketens gaan onder andere hun werknemers rechtstreeks in dienst nemen en ook de woonsituatie van arbeidsmigranten aanpakken.

De Duitse regering had al aangekondigd dat de slachterijen hun medewerkers in 2021 rechtstreeks in dienst moeten gaan nemen. Die wet is nog in de maak en zou nog een uitzondering kennen voor de medewerkers bij de vleesverwerking.

De Duitse vleesketens Tönnies en Westfleisch wachten de wetgeving niet meer af en presenteren een programma van aanpak. Tönnies had begin dit jaar al aangekondigd om op het gebied van arbeid en wonen maatregelen te gaan nemen. Nu komt dat tot uitvoering. Alle werknemers in de hele keten van de vleesverwerking komen rechtstreeks bij de slachterij in dienst en de onderneming zal zorg dragen voor een passende huisvesting.


Verder zullen de arbeidstijden digitaal worden vastgelegd. Er komt een programma voor de integratie van de medewerkers om zo de maatschappelijke acceptatie te verbeteren. Voor de medewerkers komt er een opleidingsprogramma.

Toekomstprogramma

Westfleisch hanteert een 10-puntentoekomstprogramma. Ook deze onderneming gaat alle medewerkers zelf in dienst nemen, werken met tijdsregistratie, de huisvesting aanpakken en zorgen voor een goede integratie in de maatschappij. Verder noemt Westfleisch onder andere een sterk verbeterde hygiëne en betere arbeidsomstandigheden.

De vleesverwerker wil ook meer aandacht voor regionale landbouw, meer dierenwelzijn en een duidelijke duurzaamheidsstrategie.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer