Corona%2Doptie+bij+T%C3%B6nnies+verdwijnt+weer
Nieuws
© Eigen Foto

Corona-optie bij Tönnies verdwijnt weer

Ruim een maand na de introductie verdwijnt het corona-uitbetalingssysteem voor varkens weer bij drie slachterijlocaties van Tönnies. Per 24 augustus kunnen varkenshouders niet meer kiezen uit uitbetaling volgens het corona- of het standaard uitbetalingssysteem.

De Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands (ISN) meldt dat in de nieuwsbrief aan de leden varkenshouders. De grootste varkensslachter van Duitsland heeft dan de prop aan vleesvarkens weer weggewerkt en zijn de slachtgewichten weer normaal.

Na een productiestop van vier weken, als gevolg van coronabesmettingen onder personeel, startte Tönnies de slachtlocatie Rheda-Wiedenbrück medio juli weer op. Omdat het bedrijf door de aangescherpte maatregelen flink onder de normale capaciteit bleef bij het slachten van vleesvarkens, bleven de slachtgewichten oplopen.

Tegemoetkoming

Om varkenshouders met de zwaardere vleesvarkens enigszins tegemoet te komen, kwam Tönnies op 23 juli met een speciaal corona-uitbetalingssysteem voor varkens. De belangrijkste verandering is dat de ondergrens en de bovengrens van de gewichten in het ideale leveringstraject met 7 kilo werden verhoogd.

Deze keuze-optie is ingesteld voor varkenshouders die leveren bij de slachtlocaties Rheda-Wiedenbrück, Weißenfels en Sögel. Ofwel: deze varkenshouders mochten per levering kiezen op welke wijze ze de vleesvarkens uitbetaald wilden krijgen: of via de coronasystematiek of via het normale uitbetalingssysteem op basis van AutoFOM-indexpunten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer