AgriSyst+start+lokaal+in+Belgi%C3%AB
Nieuws
© Agrisyst

AgriSyst start lokaal in België

AgriSyst is al een aantal jaar actief bij enkele klanten in België vanuit het hoofdkantoor in Nederland, maar wil dienstverleningen lokaliseren en uitbreiden. Belgische varkenshouders, handelaren, KI-stations, voeradviseurs en bedrijfsdierenartsen voorzien van nuttige data en hen ondersteunen bij het gebruik van PigExpert en andere data-producten. Daarom is AgriSyst België opgezet en betrekt het een eigen kantoor in Drongen.

‘Elke lokale markt willen wij lokaal bedienen’, licht commercieel directeur van AgriSyst Twan van Dijk toe. Daarom is dat software- en dienstverlenende bedrijf een samenwerking aangegaan met de Vlaamse Producenten Organisatie Varkenshouders en Agricultural & Food Market Development. ‘Het lokaal bedienen van de markt in samenwerking met partners gebeurt ook in de andere landen waar wij werkzaam zijn. Goede data is van belang om meer rendement uit een bedrijf te halen en zo tot een efficiënte sector te komen, dat beseffen onze partners ook.’

Groeimarkt

De omvang van de Belgische varkenssector is met een varkensstapel van 6,2 miljoen dieren in 2018 kleiner dan hun andere markten. Toch ziet AgriSyst groeimogelijkheden. Van Dijk: 'Hoewel de Belgische varkenssector niet de omvang heeft als bijvoorbeeld de Spaanse of Duitse markt, zien we mogelijkheden in België om verder te ontwikkelen in de breedte én in de diepte.'
Eén van die mogelijkheden is het digitaliseren van de sector. ‘De behoefte aan digitalisering en het mobiel en makkelijk vastleggen van alle data in de stal neemt wereldwijd toe. Ook in België willen we de varkenshouders en de andere stakeholders ondersteunen in deze evolutie’, vertelt Bart Teuwen, zaakvoerder van Agricultural & Food Market Development. ‘Transparante data voor de ondernemer en de sector zijn van belang voor de professionalisering van de keten. Het samenbrengen van de keten en het delen van objectieve data spelen ook een belangrijke rol.’

In varkenshart van België

Vanuit het kantoor in Drongen, een deelgemeente van Gent bevindt het bedrijf zich in het midden van het varkensrijke gebied van België. In de regio Gent, Brugge, Kortrijk wordt zo’n twee derde van de nationale varkensstapel gehouden. Daarnaast is deze locatie goed bereikbaar vanuit alle hoeken van het land. ‘Door deze lokalisatie kunnen wij een meerwaarde leveren aan de boeren door begeleiding op locatie én zijn we thuis in de Belgische markt’, aldus Vvan Dijk.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer