Terug+naar+de+basis
Blog
© Jos Thelosen

Terug naar de basis

Nieuw gezicht, nieuwe naam en nieuwe blogger voor Varkens.nl. Daarom wil ik als voorafje wat meer vertellen over mijn allesbepalende basis. Ik ben Jordy van den Berk, 26 jaar jong en opgegroeid op het platteland in het Noord-Brabantse plaatsje Elsendorp. Van jongs af aan heb ik een flinke dosis passie voor de varkenshouderij.

Als jonge jongen heb ik met veel plezier gewerkt op het zeugenbedrijf van mijn oom en tante, een subfokbedrijf met vijfhonderd zeugen. Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend dat ik verder ging in deze mooie sector. Na het afronden van de opleiding Dier- en Veehouderij aan de HAS hogeschool Den Bosch, ben ik inmiddels drie jaar werkzaam als specialist varkens Zuid-Nederland bij ForFarmers.

Op dit moment zet de coronacrisis ook Nederland met beide voeten op de grond. Terug naar de basis en gezond boerenverstand gebruiken, luidt het advies. Door de huidige perikelen is het ook voor mij, in mijn dagelijks werk als varkensspecialist, een uitdaging om persoonlijk contact te onderhouden met mijn klanten. De meeste van hen zitten middenin een gebied met veel coronagevallen. Dat het goed met ze gaat en iedereen gezond is, staat nu op één.

Toch kan ik in deze tijd mijn klanten goed ondersteunen en voor toegevoegde waarde zorgen op hun bedrijf. Goede datamonitoring en hedendaagse communicatiemiddelen maken dit mogelijk. Dus vanachter mijn laptop op de keukentafel ben ik aan het bellen, Skypen en FaceTimen met klanten, collega's en mijn netwerk. Daardoor kunnen we samen blijven sturen op rendement op het boerenerf.

Gelukkig zie ik ook dat we met zijn allen weer meer terugkeren naar de basis. Wat is nou écht belangrijk. Voor zowel onszelf als voor de varkens is voeding een basisbehoefte. En een belangrijk onderdeel voor een gezonde toekomst. Daarom alvast voor straks: eet smakelijk!

Jordy van den Berk
Specialist varkens Zuid-Nederland bij ForFarmers

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer