MSD+Animal+Health+neemt+DNA%2Dtechnologie+erbij
Nieuws
© MSD Animal Health

MSD Animal Health neemt DNA-technologie erbij

MSD Animal Health heeft zijn strategische activiteiten op het gebied van digitale identificatie-, traceerbaarheid- en bewakingsproducten uitgebreid. De producent van vaccins, diergeneesmiddelen en gezondheidsmanagementoplossingen en -diensten nam begin augustus het Ierse IdentiGEN over. Diergezondheid en traceren en bewaken van het voedsel van boerderij tot op het consumentenbord krijgt een extra dimensie.

IdentiGEN is leider in DNA-gebaseerde oplossingen voor het traceren van dieren. De technologie van het bedrijf combineert het unieke DNA van elke dier en elke diersoort met data-analyse. Met DNA TraceBack zijn dieren en dierlijke producten nauwkeurig en volledig te traceren van het bord tot de boer. Hiernaar zijn voedselproducenten, verwerkers en detailhandelaren op zoek omdat ze transparantie willen bieden en verantwoording af willen leggen over de kwaliteit en duurzaamheid van voedselproducten.

Gespecialiseerde, digitale technologie vergroot volgens MSD Animal Health de mogelijkheden om te komen tot holistische oplossingen onder meer wat betreft diergezondheid. Alles hangt met elkaar samen en door dingen op de juiste manier te combineren wordt het resultaat beter.

Realtime

MSD Animal Health voegt deze DNA-technologie toe aan identificatie- en monitoringstechnologie die realtime bruikbare gegevens en inzichten levert. Zo zijn dieren te volgen en kan extra informatie worden benut voor het verbeteren van de diergezondheid en het dierenwelzijn. Dat is volgens MSD Animal Health de toekomst.

Sinds april 2019 begeeft MSD Animal Health zich op het overnamepad om digitale technologie met dieridentificatie, diermonitoring en slimme dataoplossingen toe te voegen aan zijn corebusiness.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer