Duitse+varkenshouderij+in+de+achteruit
Nieuws
© Varkens Archief

Duitse varkenshouderij in de achteruit

De Duitse varkensstapel blijft krimpen. Met 25,4 miljoen getelde varkens op 3 mei is het de kleinste varkensstapel in de afgelopen twintig jaar. In een jaar tijd zijn er 2,3 procent varkens en 1.200 varkensbedrijven verdwenen.

Het aantal gehouden vleesvarkens is in Duitsland afgenomen naar 11,1 miljoen. Sinds de landbouwtelling van een half jaar geleden zijn er dat ruim 650.000 minder (-5,6 procent). De aantallen biggen en jonge varkens stegen wel licht. Het aantal zeugen in Duitsland daalde in de periode van mei 2019 en mei 2020 met 1,9 procent naar 1,77 miljoen dieren.

Op de teldatum in mei waren er nog 20.400 bedrijven met varkens in Duitsland. Dat betekent dat sinds mei vorig jaar 5,7 procent van de varkenshouders is gestopt, becijferde het Federale bureau voor de statistiek, Destatis. In de afgelopen tien jaar is het aantal varkensbedrijven met 39 procent afgenomen (13.000 bedrijven).

Schaalvergroting in de varkenshouderij zet in Duitsland ook door. Het aantal varkens is in de afgelopen tien jaar gedaald met 4,3 procent, ofwel: 1,1 miljoen varkens. Dat betekent dat de gemiddelde bedrijfsgrootte in die periode steeg van 794 naar 1.244 varkens.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
Meer weer