T%C3%B6nnies+Rheda+ligt+stil+door+corona
Nieuws
© Eigen Foto

Tönnies Rheda ligt stil door corona

De hoofdvestiging van het Duitse slachterijconcern Tönnies in Rheda is gesloten. Bij een test op corona bleek circa 80 procent van de medewerkers besmet. Toen deze uitslag bekend werd heeft de Landkreis in overleg met Tönnies de slachterij gesloten.

De sluiting is een flinke klap voor de slachtcapaciteit in Duitsland. In Rheda worden wekelijks circa 140.000 varkens geslacht. Dat zijn er zo’n 7 miljoen jaarlijks, ruim 40 procent van de totale slachtcapaciteit van Tönnies die vorig jaar 16,7 miljoen varkens slachtte.
Tönnies is het grootste vleesverwerkende bedrijf in Duitsland met een marktaandeel van 30,3 procent.

Varkens naar andere slachterijen

De varkens die normaal in Rheda worden geslacht worden over de andere vestigingen verdeeld, Waarschijnlijk worden ook dieren bij andere slachterijen als Westfleisch en Vion geslacht.
De slachterij in Rheda blijft waarschijnlijk twee weken dicht. Al hoopt Tönnies dat het bedrijf eerder weer draait.

Ineens veel besmettingen

Tönnies heeft de afgelopen periode de medewerkers geregeld laten testen. Van de 13.000 testen die tot nu toe waren uitgevoerd waren maar 128 medewerkers besmet.
Bij de huidige test in Rheda waren echter 400 testen positief van de 500 waarvan de uitslag bekend was. In totaal zijn er in deze ronde 1.000 medewerkers getest. De grote vraag is nu hoe er in eens zoveel medewerkers besmet zijn geraakt. De slachterij heeft veel maatregelen genomen. Het idee is nu dat de besmettingen vooral plaatsvinden in het koude deel van de slachterij.
Alle besmette medewerkers zijn in quarantaine net als hun contacten. De scholen en kinderdagverlijven in Kreis Gütersloh zijn gesloten. De autoriteiten hopen een volledige lockdown te voorkomen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer