Burgers+in+actie+onder+vlag+Animal+Rebellion
Nieuws
© Eigen Foto

Burgers in actie onder vlag Animal Rebellion

Omwonenden roepen de directie van Vion in Boxtel op de productie van varkensvlees te staken. Zij geven aan bezorgd te zijn over de situatie met betrekking tot corona in het bedrijf en willen dat de varkensvleesverwerker voorlopig dichtgaat. Daarmee haken ze aan bij de geplande actie 'Sluit Vion' van Animal Rebellion Nederland (ARNL).

De actie van ARNL op 26 juni bij Vion tussen 13 en 15 uur is op 22 juni via Facebook gedeeld. De protestactie is opgezet uit solidariteit met de werknemers van Vion. Met een bedrijfssluiting zou het verspreiden van het coronavirus tegen worden gegaan.

ARNL is een massabeweging die gebruikmaakt van geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid om een transitie op gang te zetten naar een rechtvaardig en duurzaam plantaardig voedselsysteem.

Vleesproductie belangrijker dan gezondheid

Bij Omroep Brabant zegt Mirjam Bemelmans namens de groep verontruste Boxtelse burgers: 'Wij vinden het ongehoord dat de productie van vlees belangrijker is dan de gezondheid van slachthuismedewerkers en de inwoners van Boxtel.' Bemelmans maakt zich ook zorgen over het grote aantal dieren dat er op die locatie in Boxtel wordt geslacht.

Vion heeft heeft de coronamaatregelen aangescherpt en bewaakt nauwkeurig de gezondheid van hun medewerkers. Ook heeft het bedrijf het welzijn van de aangevoerde vleesvarkens in deze zomers warme periode hoog in het vaandel door hittemaatregelen te nemen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer