In+overleg+met+GGD+strikte+maatregelen+Vion
Nieuws
© Eigen Foto

In overleg met GGD strikte maatregelen Vion

De maatregelen op alle Vion-locaties worden selectief aangescherpt om verspreiding van corona te voorkomen. Bij een steekproef door de GGD onder medewerkers van de slachterij in Boxtel bleek 17 procent van de medewerkers positief. Ze werken in specifieke delen van het bedrijf.

De steekproef onder ruim honderd medewerkers en de analyse van de resultaten leverden aanvullende inzichten op. De positief geteste medewerkers zijn vooral actief in de 'koude ruimten' van de slachterij, zoals de snijzaal en de veredeling. Bij de medewerkers van de overige bedrijfsonderdelen, zoals de slachthal werden geen besmettingen gevonden.

Nalevingsprotocol alle Vion-vestigingen

Vion heeft nu een nalevingsprotocol opgesteld dat per 2 juni direct is ingevoerd voor Boxtel. 'Dat protocol geldt ook voor andere Vion-vestigingen', meldt Ronald Lotgerink, CEO Vion Food Group.

'De uitkomsten van het GGD-onderzoek zijn helder en Vion handelt daarnaar. We doen dit voor de bescherming van onze medewerkers en hun omgeving. We blijven in overleg met de GGD en leren steeds beter hoe we gerichter kunnen zorgen voor een veilige, schone en voldoende ruime werkomgeving.'

Desinfectie en controle

De maatregelen houden in dat er dagelijks een grootschalige reiniging en desinfectie plaatsvindt die de kans op aanwezigheid van het Covid-19 virus moet reduceren. Bovenop de gebruikelijke maatregelen vindt daarbij dagelijks al extra een desinfecterende luchtbehandeling plaats.

De medewerkers, bezoekers en controleurs die in het bedrijf werkzaam zijn, worden dagelijks bij binnenkomst gecontroleerd. Bij het constateren van klachten volgt een test door de GGD en ook medewerkers die zich ziek melden, worden getest door de GGD. Bij een positieve uitslag en symptomen moeten ze minimaal zeven dagen thuis in isolatie.

Ze mogen pas aan het werk als ze 24 uur klachtenvrij zijn. Bij een positieve uitslag zonder duidelijke symptomen volgt minimaal drie dagen thuisisolatie. Voor de huisvesting en het vervoer van arbeidsmigranten zijn al extra maatregelen genomen en die worden verder uitgebreid.

Werkzaamheden mogen door

De werkzaamheden op de Vion-locaties kunnen voorlopig doorgang vinden, maar mocht de voortgang van de maatregelen of het bron- en contactonderzoek daar aanleiding toe geven dan kan de GGD dit herzien.

Ook volgt er op een bepaald moment ook een nieuwe steekproef. Vion blijft in overleg met de GGD over mogelijk aanvullende maatregelen en zal in de toekomst structureel gaan samenwerken met de GGD.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer