Resultaten+coronatesten+Vion+Groenlo+verrassend
Nieuws
© Jos Thelosen

Resultaten coronatesten Vion Groenlo verrassend

De coronatesten van de medewerkers van de Vion-vestiging in Groenlo leveren een verrassend resultaat op. Gisteren maakte GGD Noord- en Oost-Gelderland bekend dat iets meer dan 22 procent positief is. Dat komt vrijwel overeen met de resultaten van de steekproef onder 212 medewerkers vorige week.

Uit de testresultaten van de GGD blijkt dat 147 van de 657 medewerkers van het vleesverwerkend bedrijf positief zijn getest op het coronavirus. 25 medewerkers zijn niet getest, omdat zij niet verschenen zijn op de testlocatie. Daarnaast ontbreken van vijf medewerkers de gegevens.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft daarom de directie van Vion opgedragen om binnen 48 uur de ontbrekende gegevens van medewerkers aan te leveren. Ook moet alles in het werk worden gesteld om de 25 niet verschenen medewerkers alsnog te testen. Ook zullen alle uitzendbureaus waar Vion gebruik van maakt, hun medewerking verlenen aan het bron- en contactonderzoek.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland dreigt dat er, wanneer er onvoldoende wordt meegewerkt, mogelijk wordt overgegaan tot verplichte collectieve quarantaine.

Andere vleesverwerkers ook onder de loep

De GGD gaat ook bij de verschillende locaties van Vion en andere slachterijen en vleesverwerkers preventief en steekproefsgewijs testen uitvoeren.

Zo is bekend geworden dat bij Van Rooi Meat in Helmond vijf keurmeesters van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en KDS positief zijn getest op het coronavirus. Daarom gaat de GGD daar ook op grotere schaal medewerkers testen.

COV

Voorzitter Jos Goebbels van de overkoepelende organisatie van de vleesbranche COV is verrast door het vrij hoge besmettingspercentage onder medewerkers van Vion Groenlo. 'Er zijn al heel vroeg protocollen gemaakt en er wordt altijd al zorgvuldig en hygiënisch gewerkt.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
Meer weer