Liefst+voorrang+coronatest+medewerkers+vleessector
Nieuws
© Twan Wiermans

Liefst voorrang coronatest medewerkers vleessector

Voor vrijwel iedereen wordt het per 1 juni mogelijk om zich te laten testen op het coronavirus. 'De COV ziet daarbij wel het liefst dat medewerkers uit de voedselindustrie, zoals de vleessector, voorrang krijgen, zodat de huidige gunstige situatie overeind kan blijven', zegt woordvoerder Patrick de Leede van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).

In slachterijen en vleesverwerkende bedrijven zijn in maart al direct de nodige maatregelen genomen om onderlinge besmetting van de medewerkers te voorkomen. Er is rekening gehouden met de onderlinge afstand en waar dat niet mogelijk is, zijn schermen geplaatst. Verder was er al een goed protocol qua handen wassen en dat is nog eens aangescherpt.

'De maatregelen pakken tot op dit moment goed uit', zegt De Leede. 'Er zijn nog geen problemen met coronabesmettingen. We hoeven hier geen bedrijven te sluiten en dat willen we graag zo houden.'

Zieke medewerkers blijven thuis

Om te voorkomen dat het toch uit de hand loopt met het aantal besmettingen, is het belangrijk dat zieke medewerkers thuisblijven en zich kunnen laten testen. Op 1 juni wordt dat in principe mogelijk. Wel kan het volgens De Leede dan zo zijn dat veel mensen zich tegelijk willen laten testen.

'We willen zoveel mogelijk zekerheid hebben. Daarom pleiten we ervoor dat er voorrang komt voor het testen van medewerkers uit de vleessector en andere bedrijven in de voedselindustrie. Daar hebben we tot nu toe nog geen reactie op gekregen.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer