Vion+Duitsland+op+plek+drie
Nieuws
© Vion

Vion Duitsland op plek drie

De top 3 grootste varkensslachters in Duitsland is in 2019 veranderd. Vion heeft de tweede plek nipt prijs moeten geven aan Westfleisch. In een krimpende markt wist marktleider Tönnies het aantal slachtingen en het marktaandeel nog iets te vergroten, blijkt uit ISN-cijfers.

Duitse varkensslachterijen hebben volgens Interessengemeinschaft der Schweinehalter (ISN) in 2019 minder dieren aan de slachthaken gekregen. Het totale slachtvolume in Duitsland daalde 2,7 procent tot 55,16 miljoen varkens. De totale Duitse varkensvleesproductie daalde 3,2 procent naar 5,20 miljoen ton.

Uit de cijfers van de belangenbehartiger voor varkenshouders, ISN, blijkt dat marktleider Tönnies het verwerken van vleesvarkens in 2019 iets wist op te voeren. In vergelijking met 2018 heeft de slachterij zo'n 100.000 vleesvarkens meer geslacht. Met 16,70 miljoen geslachte vleesvarkens verhoogde het vleesverwerkende bedrijf zijn marktaandeel 1 procent naar 30,3 procent.

Krimpend aanbod

Vion Duitsland, de nummer 2 in 2018 en nummer 3 Westfleisch kregen vorig jaar minder varkens aan de slachthaken. Omdat bij Westfleisch het aantal varkensslachtingen in 2019 minder hard daalde dan bij Vion (-1,2 versus -5 procent), werd op de ranglijst van grootste Duitse varkensslachterijen stuivertje gewisseld. Westfleisch werd met 7,70 miljoen slachtingen tweede.

Vion slachtte circa 7,60 miljoen dieren. ISN merkt op dat vooral in de zuidelijke Duitse deelstaten het aanbod slachtvarkens bij Vion bovengemiddeld daalde. Dat komt mede doordat op de locatie in Altenburg in Thüringen geen varkens meer worden geslacht.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer