Italiaanse+conceptaanpak+zelf+beleven
Nieuws
©

Italiaanse conceptaanpak zelf beleven

Eind maart 2020 met tien collega varkenshouders uit Brabant naar Italië om te ervaren wat de Italiaanse vermarkting van concepten inhoudt? Die mogelijkheid is er tijdens deel twee van een uitwisselingsprogramma met als thema’s conceptenmarkt en innovatie.

In het eerste deel van het uitwisselingsprogramma hebben varkenshouders uit de regio Emilia-Romagna uit Italië rondgekeken in de innovatieve varkenshouderij in Noord-Brabant. Dat is eind november geweest. Tijdens de studiereis naar Italië in maart zal een deel van die Italiaanse varkenshouders uit het gebied van de Parmahammen, de Parmezaanse kaas en de Balsamico-azijn weer aansluiten. “Kennisuitwisseling staat centraal: de varkenshouders uit de verschillende landen kunnen veel van elkaar leren”, vertelt projectleider Annick Spaans van ZLTO. “Daarom bestaat de uitwisseling niet alleen uit leuke reisjes. Ook het opstellen van leerdoelen en hoe deze ervaring toegepast kan worden in het eigen bedrijfsplan maken deel uit van het uitwisselingsproject.”

Prominent op de agenda van die studiereis (voorlopige datum is 24 tot 28 maart 2020) staat een bezoek aan diverse partijen in de Parmahamproductieketen. Oftewel: bezoeken van Italiaanse varkensbedrijven en ketenpartijen. “Op Italiaanse bodem zal met name aandacht zijn voor hoe ze daar al jarenlang succes hebben met het in de markt zetten van bijzondere vleessoorten en het werken in concepten,” zegt Spaans. ”Voor 750 euro kan een Brabantse varkenshouder erbij zijn.”

Dat is volgens haar geen geld voor de reizen, de overnachtingen, de maaltijden en vooral de kennis en onuitwisbare indrukken die worden opgedaan. “We kunnen het laagdrempelig houden omdat het LIB en de provincie Noord-Brabant ook bijdragen. Grijp je kans om de Italiaanse varkensmarkt zelf te verkennen, je kennis te verbreden en je voordeel ermee te doen op je bedrijf.”
Meer informatie over het programma en direct aanmelden: annick.spaans@zlto.nl.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer