Vleesminderen+de+trend+tijdens+Anuga
Nieuws
©

Vleesminderen de trend tijdens Anuga

Nieuwe trends op het gebied van voedsel zijn op te pikken tijdens de Anuga in Keulen. Nog tot en met 9 oktober worden in de beurshallen de meest smakelijke innovaties gepresenteerd aan het grote publiek. Opvallend veel vernieuwingen in de categorie vlees zijn (veganistische) vleesvervangers.

Vleesverwerker Vion - een van de circa 7.400 exposanten - gaat in die 'vleestrend' mee. Met het initiatief ME-AT richt het zich als food designer op de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige vleesalternatieven. De producten hebben de smaak, textuur en het mondgevoel van traditioneel vlees. Zo verbreedt Vion met ME-AT de definitie van vlees en richt het zich op de groeiende doelgroep van toekomstige klanten: de flexitariër. In het voorjaar van 2020 zullen de consumenten de resultaten van deze productontwikkeling kunnen ervaren.

Robusto buiken


Twee jaar geleden introduceerde Vion tijdens de Anuga het premium hammenmerk Robusto. De speciaal geselecteerde hammen zijn bestemd voor topproducenten van gedroogde hammen in onder meer Italië en Spanje. Naast de Robusto-hammen presenteert Vion ook een Robusto-nieuwkomer: Robusto-varkensbuiken voor de Koreaanse markt. In deze markt ziet de vleesverwerker kansen voor hoogwaardige producten die zich onderscheiden op smaak, vetbedekking en intramusculair vet. Met een premium product verwacht Vion het verschil te maken op het gebied van de Koreaanse traditionele barbecuegerechten samgyeopsal en de varkensvariant van galbi (ribben).

Meer over de voedselbeurs Anuga.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer